Nieuwsbrief
Inloggen
 

Webshop voor de kleding- en schoenenbranche

B2B webshop specialist - We build a solution

Mix & match, kleur-maatproducten, herhaalorders, snel bestellen, backorders

B2B webshop voor de kleding- en schoenenbranche

In zowel de kleding- als de schoenenbranche hebt u te maken met honderden verschillende varianten van een specifiek product. Denk bijvoorbeeld aan een T-shirt of een schoen in vijf verschillende kleuren en zes verschillende maten. Dat levert al dertig verschillende producten op. In de BaS WebShop kunt u deze dertig producten terugbrengen in één overzichtelijke tabel. Eventueel kunt u productopties toevoegen aan uw producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opdrukken die u met een vinkje kunt selecteren.

Een andere mogelijkheid is om combinatiekortingen toe te kennen aan in-de-mixproducten met onze BaS Mix & Match module. Deze korting overschrijft de kortingen in uw ERP-pakket voor deze specifieke webshoporder.

Bekijk alle modulen van de BaS WebShop

BaS Matrixtabel

Met onze BaS XY-tabel kan de gebruiker producten vanuit één matrixoverzicht bestellen.


Bekijk de BaS Matrixtabel

BaS Mix & Match

In de Softmaat webshop kunt u verschillende parapluartikelen aanmaken die de korting in uw ERP-systeem overschrijven.

Bekijk de BaS Mix & Match

Hoe werkt het?

Producten hebben meerdere productregels waar verschillende informatie instaat zoals btw, omzetgroep, kortingsgroep, afnemer et cetera. Deze informatie zit in het ERP-systeem en dient per regel gevuld te worden. Per seizoen zijn dat duizenden regels die aangemaakt moeten worden. Wij kennen een matrixnummer aan deze producten toe. Aan de hand van dit matrixnummer weet uw ERP-systeem welke data erbij hoort.

Wij bieden de BaS ProductMatrixGenerator (PMG). Deze tool haalt voorgedefinieerde maten en kleuren uit uw ERP-systeem. Bij stap 1 vult u de basisgegevens in. Bij stap 2 geeft u aan welke kleuren en maten u wilt gebruiken. Aan de hand van deze keuzes genereert de BaS PMG de producten en bijbehorende data. Deze klus waar u normaliter per product een half uur mee bezig bent, is nu in een minuut geklaard. En ieder seizoen is er een nieuwe collectie, dus ieder seizoen dient u deze handeling te herhalen.

Bestelbevestiging

Vanuit het matrixproduct, dat bestaat uit verschillende varianten, worden losse regels in uw ERP-systeem ingelezen. Bestelbevestigingen worden normaliter als losse regels gepresenteerd, maar met de bestelbevestiging vanuit de productmatrix hebt u ook een bestelbevestiging in matrixvorm. In plaats van vijf pagina’s bestelbevestiging hebt u er dan nog maar twee.

Picklijsten voor de groothandel

(Kleding)groothandels maken hun paklijsten in hun ERP-pakket. Dat kunnen documenten van wel driehonderd regels worden. Ze hebben de producten op paktafels liggen. De matrixtabel speelt in op dit systeem. De picklijst in matrixvorm houdt rekening met de volgorde van de paktafels begint bijvoorbeeld bij maat S en gaat zo naar de volgende stapel et cetera. De picklijst in een matrix is een stuk overzichtelijker dan in een lijst.

De picklijst is gebaseerd op voorraad en bestellingen. De picker ziet enkel wat hij moet picken. Wanneer er een voorraadtekort is, komt op de picklijst slechts wat er gepickt kan worden. De rest gaat automatisch naar backorder.

Als alles gepickt is, wordt het in het ERP-systeem doorgestuurd naar pakbon. Ook die kan opgehaald worden en weergegeven worden in een matrix. Als de order in de doos zit, wordt er een factuur geprint vanuit het ERP-systeem. En ook de factuur kan als een matrixfactuur. De winkelier krijgt zo veel minder papieren binnen.

De matrixtabel kan overal worden toegepast worden waar wordt gewerkt met een X- en een Y-as.

Brochure

Brochure IBS Fashion

BaS IBS
Fashion & Shoes

Download de brochure

Versnel uw proces met onze modulen

Binnendienst

Binnendienst

Deze module ondersteunt uw interne salesorganisatie met online inzage in de orderhistorie en openstaande posten. Kijk mee of bestel voor uw klant, autoriseer en wijs bestellingen toe. Orders worden direct verwerkt en e-mails verstuurd. .

Assortiment

Assortiment

Deze module wijst assortimenten toe per klant.

Prijsafspraken

Prijsafspraken

Deze module werkt met prijsafspraken per debiteur zoals acties, staffels, prijslijsten, debiteurenkorting en kortingsgroepen.

Vertegenwoordiger

Vertegenwoordiger

Deze module biedt inzage in de portefeuille van klantbestellingen en bestelondersteuning aan uw klant. De vertegenwoordiger levert optimale service en kan verkoop verhogende activiteiten bepalen.

Balieverkoop

Balieverkoop

Deze module verzorgt de verkoop via de verkoopbalie / counter. Scan de orderbon of 'snel bestel' zodat producten slechts achteraf gefactureerd en niet (nogmaals) uitgeleverd hoeven te worden. De webshop handelt diverse verkoopprocessen af.

Verzamelartikelen

Verzamelartikelen

Deze module plaatst producten met keuzeopties zoals maten en kleuren in een overzichtelijk verzamelscherm met bijbehorende documentatie, afbeeldingen of teksttoevoegingen.

Herhaalorders

Herhaalorders

Deze module maakt het uw klant makkelijk periodieke herhaalorders in te stellen. De klant beheert zijn herhaalorders en kan tot de wekelijke deadline de order inzien en wijzigen.

Backorders

Backorders

Deze module vult automatisch nieuwe webshoporders aan op openstaande backorders van uw klanten die werken met deelleveringen. Zo hebt u automatisch inzicht welke producten geleverd dienen te worden in een openstaande leverlijst.

Inkoopondersteuning

Inkoopondersteuning

Deze module vertaalt uw uitleveringen naar een handig besteloverzicht per leverancier of dag met vermelding van het ordernummer.

Leer ons kennen

Heeft uw organisatie specifieke werkwijzen en/of gereedschappen?
Wilt u een specifiek combinatie aan modulen, een gesprek of een maatwerk offerte?

Neem contact met ons op