Nieuwsbrief
Inloggen
v

De BaS Inkooporder Setup

Build a Solution

Batch inkooporders vanuit verkooporders

Softmaat introduceert het aanmaken van inkooporders op basis van een verkooporder. Deze module maakt het mogelijk leveranciers flexibel toe te wijzen per verkooporder. Natuurlijk blijft Exact Online de plek waarin de uiteindelijke inkooporder wordt verwerkt en aangemaakt.

Exact App Center
Ken staffelkortingen toe aan een set artikelen

Efficiënt en gestroomlijnd proces van verkoop naar inkoop

Behaal een salesboost

Flexibele toewijzing van leveranciers

Behaal een salesboost

Aanzienlijke tijdsbesparing op het gebied van inkoop

Behaal een salesboost

Werken vanuit één centrale plek

Inkooporders op basis van batch

De Exact-gebruiker wil verkooporders één op één omzetten naar een inkooporder bij één leverancier. In Exact behoort dit momenteel niet tot de mogelijkheden. In Exact Online is het mogelijk vanuit een verkoopopdracht een inkooporder aan te maken op basis van drie opties: hoofdleverancier, laagste prijs of snelste levertijd. Selecteert u op basis van hoofdleverancier, dan kan het zijn dat artikel A een andere hoofdleverancier heeft dan artikel B; selecteert u op basis van snelste levertijd, dan kan het zijn dat artikel B sneller geleverd wordt dan artikel C. Als uw inkoper artikel B en C in dezelfde inkooporder bij de leverancier van artikel A wil bestellen, ontstaan er volgens bovenstaande opties meerdere inkooporders.

Wij voegen daar een vierde optie aan toe: Inkooporders op basis van batch. Hiermee kunt u uw verkooporder een op een toekennen aan één leverancier.

Hoe werkt het?

Met de BaS Inkooporder Setup van Softmaat als toevoeging op Exact Online is het mogelijk uw inkooporders flexibel toe te wijzen aan leveranciers. U hoeft dus niet langer ieder component handmatig toe te wijzen aan verschillende leveranciers, wat deze tool uitermate geschikt maakt als u een verkooporder één op één wilt bestellen bij uw gekozen leverancier.

Voor deze module geldt de BaS WEBportal als leidraad. Hier maakt u uw verkooporders aan. Op basis van de inkoopgegevens (leverancier en product) die de BaS WEBportal uit Exact Online haalt kunt u meerdere artikelen selecteren en uit de lijst van leveranciers kiezen. Hierdoor wordt het proces van verkoop naar inkoop efficiënt, gestroomlijnd en levert het u een aanzienlijke tijdsbesparing op het gebied van inkoop.

Hoe werkt het?

Selecteer de orders die u aan een leverancier toe wilt wijzen en selecteer de leverancier.

Leer ons kennen

Heeft uw organisatie specifieke werkwijzen en/of gereedschappen?
Wilt u een specifiek combinatie aan modulen, een gesprek of een maatwerk offerte?

Neem contact met ons op