Meer dan alléén een webshop

Met een WebShop heeft u de mogelijkheid om een groot publiek te bereiken. Door dit extra verkoopkanaal kunt u kosten besparen, het assortiment uitbreiden en kunnen uw afnemers 24 uur per dag en 7 dagen lang hun orders plaatsen. De BaS WebShop is een onderdeel van de BaS WEBoplossingen die naadloos met elkaar kunnen worden gekoppeld.

Alle BaS producten worden ‘Plug-and-Play’ aangeboden waarbij Softmaat de mogelijkheid biedt om via maatwerk deze BaS producten nog beter aan te laten sluiten op uw bedrijfsvoering. Door het integreren van de BaS WebShop en een door Softmaat ontwikkelde Bas WebSite hebben veel organisaties een grote stap verder heeft gebracht op het gebied van online organisatie, marketing en verkoop.

De uitgebreide koppeling aan uw administratie betreft uw klantenbeheer, artikelen, prijs en prijsafspraken, assortimenten, orders, backorders, facturatie, boekhouding, inkoop en voorraad. Om het u én uw afnemer zo makkelijk mogelijk te maken! Softmaat is OEM partner van en koppelt aan o.a. Exact Online, Unit4 Multivers en Compad.
Door de webshop te koppelen aan andere (interne en externe) automatiseringsprocessen levert deze een enorme bijdrage aan de slagvaardigheid van uw onderneming. Denk hierbij aan koppelingen met diverse artikelbeheer platforms zoals EZ-base, Sligro, Gebra, Transferro en Technische Unie.

Bij de implementatie van de modulaire eCommerce oplossingen van Softmaat staat uw bedrijf en uw organisatiestructuur centraal. Hierbij werken wij nauw samen met uw organisatie zodat wij er voor kunnen zorgen dat onze modulaire eCommerce oplossingen volledig voldoen aan uw specifieke wensen en eisen.
Voor elk bedrijf en elke branche zijn er pasklare oplossingen waarmee uw organisatie gericht kan inspelen op de wensen en de eisen van de huidige markt. Heeft uw organisatie specifieke werkwijzes en/of gereedschappen? Neem contact op en bespreek met ons de mogelijkheden uw organisatie en werkwijzes naar online te vertalen!

BaS WebShop B2B Order

BaS WebShop
B2B ORDER

BaS WebShop B2B Order

BaS WebShop
LITE

BaS WebShop BASIC

BaS WebShop
BASIC

BaS WebShop PRO

BaS WebShop
PRO

BaS WebShop PRO PLUS

BaS WebShop
PRO PLUS

70+ modulen

Gebruik diverse Plug and Play functionaliteiten om uw BaS Webshop naadloos te laten aansluiten om uw bedrijfsdoelstelling en organisatieproces te ondersteunen. Lees verder over de webshop functionaliteiten...

Branche oplossing

Voor elk bedrijf en elke branche zijn er pasklare oplossingen waarmee uw organisatie gericht kan inspelen op de wensen en de eisen van de huidige markt. Door de WebShop te koppelen met andere interne automatiseringsprocessen levert deze een enorme bijdrage aan de slagvaardigheid van uw onderneming. Lees verder over uw branche...

Begeleiding

Elke bedrijf heeft haar eigen DNA, en werkt op een eigen manier in haar eigen branche. Softmaat ontzorgt en begeleidt haar klant door uitvoerig mee te denken welke processen hoe te automatiseren. Uiteindelijk is het doel commerciële functionaliteit te versterken, en (kosten)besparingen en efficientie te behalen. Lees meer over onze werkwijze...

Wenst u maatwerk, danwel een aanpassing op een bestaande module of een nieuw module, behoort dit veelal tot de mogelijkheden. Lees verder over maatwerk...

B2B

Als ondernemer heeft u met een webshop een uitstekend stuk gereedschap in handen om nieuwe klanten aan te trekken. Uw klanten zien de hun toegewezen assortiment, acties en (prijs)afspraken. Orders worden snel en accuraat verwerkt.
De webshop bevat diverse functionaliteiten om uw bedrijfsdoelstelling en organisatieproces te ondersteunen.

Binnendienst

Hebben uw klanten nog weinig affiniteit met 'online' bestellen? Ondersteun uw interne sales organisatie met de BaS Binnendienst functie. Kijk mee / bestel voor uw klant, autoriseer en wijs bestellingen toe, online inzage in orderhistorie en openstaande posten. Orders worden direct verwerkt en emails verstuurd.

Vertegenwoordiger

Werkt u met externe sales organisatie die eigen klantenportefeuilles beheren? De vertegenwoordiger ziet makkelijk de portefeuille van klantbestellingen in en kan tevens bestelondersteuning geven aan uw klant. Uw vertegenwoordiger levert makkelijk 'optimale service' en kan tevens de verkoop verhogende activiteiten bepalen.


KijkShop

Met de KijkShop kunt u uw online etalage inrichten zonder dat u 'buiten' verkoopt. Zo laat u zien wat u in huis heeft. Verwijs bezoekers door naar het dichts bijzijnde verkooppunt of geef de de mogelijkheid contactgegevens achter te laten. Zo stimuleert u indirect uw verkoop.

Meertalig

Verkoop producten wereldwijd met onze meertalen functie.

Beveiligd betaalproces

Uw klant rekenen af met een beveiligd betaalproces. Met een SSL certificaat zijn uw klantgegevens tevens beveiligd


Verzamel artikelen

levert u producten in verschillende maten en kleuren en / of worden uw producten besteld met keuze opties, bijbehorende documentatie, afbeeldingen of tekst toevoegingen? Maak product combinaties en bestel uw 'productvariant' vanuit één verzamel scherm.

Kortingcoupons

Start een aktie met het uitgeven van couponcodes. U kunt couponcodes vebinden aan (een set van) producten en/of instelbaar per klant of algemeen activeren. Zo kunt u gericht u klantenbestand activeren

Spaarpunten

Geef spaarpunten uit op bestelde producten. Met deze punten kunnen vervolgens producten (gedeeltelijk) gratis worden besteld in een volgende order. Spaarpunten zijn onder te verdelen in productgroepen.


Snel bestellen

Voert uw klant lange bestellijsten in? Maak gebruik van diverse 'Snel bestel' overzichten waardoor uw klant snel tot een bestelling komt. Werk met klantspecifieke bestellijsten en / of EAN nummers.

Herhaal orders

Plaatst uw klant dagelijks of wekelijks dezelfde bestelling? Met herhaalorders maakt u het uw klant makkelijk. De klant heeft de tijd om voor de afgesproken deadline de order nog te wijzigen alvorens deze wordt doorgezet

WebApp

Kies voor dé WebApp voor uw vertegenwoordiger, magazijn besteller en afnemer. Snel, simpel en doeltreffend met hét bestelscherm voor de tablet of mobiel.


Balie verkoop

Verkoopt u tevens vanuit het magazijn? Met de webshop verkoopt u tevens via de counter / verkoopbalie. Scan of  'Snel bestel' de orderbon. Producten dienen niet achteraf (nogmaals) uitgeleverd te worden, maar wel gefactureerd worden. Uw webshop handelt de diverse verkoopprocessen af.

Offerte opstellen

Stel gemakkelijk uw offertes op rekening houdend met toegewezen prijsafspraken, assortimenten, aanvullende informatie, documentatie en begeleidende teksten. Indien akkoord verzilvert uw klant de offerte online!

Proforma facturen

Wilt u de order pas 'aannemen' nadat uw afnemer betaald heeft? U verstuurt Proforma facturen vanuit de 'WEBportal', en activeert de order op het moment dat de betaling voldaan is. Zo verwerkt u alleen de daadwerkelijke orders, in uw administratie en logistieke proces, zonder vervuiling!


BTW vrijstelling op factuur

BTW vrijstelling voor zakelijke EU en buiten de EU orders


Inkoop ondersteuning

Koopt u dagelijks in t.b.v. uitleveringen de volgende dag (bijvoorbeeld versproducten)? Onze inkoop ondersteuning vertaalt uw uitleveringen in een handig besteloverzicht per leverancier, per dag, met vermelding van het ordernummer.

Inkooporganisaties

Uw klant bestaat uit diverse debiteuren in uw administratie, misschien zelfs met eigen assortiment en prijsafspraken. Koppel de debiteuren in een groep en factureer uw orders direct naar de inkooporganisatie.

Backorders

Heeft u veel deelleveringen? Met backorders vult u automatisch de nieuwe webshop order aan op de openstaande backorder van uw klant. Zo ziet u automatisch en direct op één openstaande 'leverlijst' welke producten u nog dient te leveren.


Light gebruiker

De magazijn besteller of junior inkoper mag geen prijzen zien of geen orders definitief afronden? Geef uw klant een light gebruiker profiel. De normale gebruiker kan meekijken, orders inzien en doorzetten.

Bestel autorisatie

De afdeling of locatiemanager dient de bestellingen vooraf te autoriseren? De manager keurt de bestelling goed, annuleert of wijzigt de order alvorens deze wordt geplaatst.

Budget per klant

Uw klant werkt met een bestedingsbudget? De bestelling wordt automatisch afgeteld van het budget, de budgetperiode is instelbaar en 'bewuste' budget overschrijding is mogelijk.


BaS Koppeling

Koppel aan Administratie

Werk met de beschikbare informatie vanuit uw administratie, en haal debiteurgegevens, aflever- en betalingscondities op, alsmede artikelgegevens, prijs- en prijsafspraken en voorraad. De webshop zal vervolgens verkooporders of factuurboekingen in een ogenblik verwerken in uw administratie(s). Tevens mogelijk een aanvullende (2e) administratie aan te sluiten.

Koppel aan Payment Service providers

Werk met internationale erkende betaalsystemen zoals Ingenico, EMS en Omnikassa

Koppel aan Platform Artikelbeheer

Door de webshop te koppelen aan andere (interne en externe) automatiseringsprocessen levert deze een enorme bijdrage aan de slagvaardigheid van uw onderneming. Denk hierbij aan koppelingen met diverse artikelbeheer platforms zoals EZ-base of Sligro.

Er zijn diverse maatwerk koppeling mogelijk op basis van communicatie CSV, EDI, XML en SOAP. Een voorbeeld is de Productfeed XML waarmee u regelmatig productinformatie aan uw afnemers kunt versturen. Andere voorbeelden zijn order import en exports naar diverse systemen (van afnemers of leveranciers). Lees verder...


BaS Maatwerk

Product samensteller

Werkt u met door de klant samen te stellen artikelen? Maak makkelijk combinaties van producten, en bepaal per product of de prijs wordt toegevoegd aan de setprijs.

WEB Product Configurator

Bestel online uw maatwerkproduct. Configureer online via de uitgebreide Q&A Wizard vanuit losse producten, producttoevoegingen en materialen. En verwerk diverse variabelen als lengte-, breedte- en dieptematen.


Opstart en begeleiding

Opzet en eerste inrichting

Een webshop opstarten kost tijd en moeite, werken met nieuwe software en verzamelen van informatie welke van belang is voor het vullen van de webshop. Softmaat steekt tijd en moeite om een eerste opzet voor u te maken zodat u snel écht aan de slag kan met uw webshop. Immers de webshop gaat pas voor u werken indien deze live staat

Hosting en updates

Softmaat host de webshop zodat u zicht niet druk over hoeft te maken. Indien u wenst kunnen wij ook domeinnamen registreren. Tevens werkt Softmaat hard door aan onze BaS WebShop en frequent komen er updates beschikbaar. Wij laten altijd weten dat er een nieuwere versie klaarstaat!