Nieuwsbrief
Inloggen
v

Een succesvolle webshop voor handelsbedrijven

Blog

01 november 2021 - Fabian | Marketingcommunicatie specialist

Een succesvolle webshop voor handelsbedrijven

In augustus schreef Exact een blog waarin ze zes tips voor een succesvolle webshop voor handelsbedrijven gaven. Volgens de MKB Barometer, in opdracht van Exact, genereren handelsbedrijven 43% van de omzet online. En dat wordt alleen maar meer. Aan de hand van zes vragen helpt Exact handelsbedrijven op weg naar online succes. Onze zes antwoorden helpen handelsbedrijven nog een stapje verder.

Vraag van Exact: Is je webshop up-to-date?

Het bijhouden van de juiste informatie in uw webshop is foutgevoelig en kost veel tijd. Denk hierbij aan de voorraad, levertijd, prijs, omschrijvingen en afbeeldingen bij uw product. Daarom adviseert Exact: automatiseer uw webshop. Maar hoe automatiseert u uw webshop nu optimaal? Daar hebben wij een antwoord op: koppel aan de BaS WebShop.

De toevoeging van Softmaat Online Solutions
Er zijn veel aanbieders van webshops en koppelingen, maar er zijn maar weinig aanbieders die zulke diepgaande koppelingen kunnen bewerkstelligen als Softmaat met de BaS WebShop. Los van diepgaande koppelingen kunt u de BaS WebShop volledig inrichten aan de hand van de wensen uit uw branche en uw persoonlijke werkwijze. De BaS WebShop biedt maatwerk voor uw specifieke vraagstuk en uw specifieke branche. Iedere webshop en koppeling met Exact is deels generiek, en tegelijkertijd aangepast op uw werkwijze.

Vraag van Exact: Denk je aan goede reviews?

Reviews lokken klanten naar uw winkel of webshop. En dat is logisch, want als u erover nadenkt bezoekt u ook liever een restaurant dat beoordeeld is met vijf sterren dan met twee. Maar hoe haalt u nu reviews binnen?

De toevoeging van Softmaat Online Solutions
Als u besluit met de BaS WebShop te werken kunt u koppelen aan Youvia. Daarmee staat uw vermelding op meer dan 40 sites, waaronder zoekmachines, social mediakanalen en reviewpagina's. Vanuit één centrale plek kunt u reageren op de reviews die door klanten geplaatst zijn op bijvoorbeeld Facebook, Google My Business en Klantenvertellen.nl.

Een indirect voordeel waar niet veel mensen aan denken is dat uw Google ranking stijgt als u reageert op de reviews, of die nu positief of negatief zijn. Daarmee staat u hoger in de zoekresultaten en wordt u dus beter gevonden.

Vraag van Exact: Hoe verhoog je de marge?

43% van de ondernemers onderhandelt met leveranciers over inkoopprijzen om de marges te verhogen, volgens de MKB Barometer. Tegelijkertijd besluit 20% van de leveranciers voortaan direct aan de consument te leveren en bijna de helft denkt erover na. Daarom adviseert Exact: denk eraan om de marges te vergroten door bijvoorbeeld vooruit te plannen per seizoen, de bedrijfskosten te verlagen en de interne orderprocessen te optimaliseren.

De toevoeging van Softmaat Online Solutions
Met een koppeling aan de BaS WebShop hebt u beschikking tot modulen die uw branche ondersteunen. Desgewenst kunt u de uit te leveren of in te kopen orders een seizoen eerder inplannen, en de voornoemde automatisering kan uw interne orderprocessen optimaliseren.

Vraag van Exact: Is er plaats voor jouw bedrijf in het buitenland?

85% van de Nederlanders koopt binnen onze eigen landsgrenzen. Duitsers en Belgen zijn veel vaker bereid om hun online aankopen buiten hun grenzen te doen. Echter ziet volgens de MKB Barometer slechts 15% van Belgische ondernemers in een webshop de belangrijkste manier van groeien, en ook veel Duitse organisaties staan hier afwachtend tegenover. Dat biedt kansen voor Nederlandse ondernemers die over de grens durven te kijken.

De toevoeging van Softmaat Online Solutions
Ook als u zich op de buitenlandse markt wilt richten, biedt de BaS WebShop de oplossing. In de BaS WebShop kunt u gebruik maken van vertaalopties. Ook kunt u verschillende domeinnamen registreren zodat u beter in het buitenland te vinden bent.

Vraag van Exact: Zijn de grote spelers je vriend of vijand?

Veel retailers zien platformen als Bol.com als mooie toevoeging op hun eigen webshop om een grotere afzetmarkt kennis te laten maken met hun producten. Door te dropshoppen voor Bol, Amazon of andere partijen maakt u goedkoop gebruik van hun expertise. Maar hoe koppelt u optimaal aan deze platformen en hoe zorgt u dat de administratie niet op verschillende plekken verwerkt wordt?

De toevoeging van Softmaat Online Solutions
Met onze koppeling aan online marktplaatsen kunt u aan meer dan 2500 online marktplaatsen koppelen, maar uw administratie via Exact laten verlopen. Alle productinformatie halen wij op uit Exact en sturen we naar de door u gekozen marktplaats en alle orders halen we op uit de marktplaats en sturen we naar Exact. Zo weet u zeker dat uw administratie actueel blijft en dat er geen orders over het hoofd gezien worden.

Vraag van Exact: Wat doe je met je fysieke winkel?

De combinatie tussen een webshop en fysieke winkel blijkt vaak perfect te werken voor handelaars, maar de fysieke winkel is vaak te groot. Wees niet bang uw fysieke winkel in te krimpen en het onzichtbare deel van uw organisatie meer ruimte te bieden. Door uw voorraden en logistiek meer plek te geven, maar ook door het order picken te automatiseren, bent u voorbereid op de groei die u online mee kunt maken.

De toevoeging van Softmaat Online Solutions
Ook voor het automatiseren van uw processen heeft Softmaat verschillende modulen ter uitbreiding van de BaS WebShop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan backorders, retourorders, matrix en mix & match. Door uw processen aan de achterkant te automatiseren en optimaliseren kunt u uw marges verhogen.

Leer ons kennen

Heeft uw organisatie specifieke werkwijzen en/of gereedschappen?
Wilt u een specifiek combinatie aan modulen, een gesprek of een maatwerk offerte?

Neem contact met ons op